Általános szerződési feltételek

Regisztrációjával és megrendelésének leadásával Ön a Napraforgó 2005 Könyvkiadó és Könyvkereskedelmi Kft. vásárlója lesz (továbbiakban Vevő). Kérjük, gondosan tanulmányozza át az alábbi tudnivalókat:

Az eladó
A termékek eladója a Napraforgó 2005 Könyvkiadó és Könyvkereskedelmi Kft. (továbbiakban Kiadó)
Telephelye: 1047 Budapest, Baross u. 91-95. 6/B.
Telefonszáma: 06-1/272-1313
Adóigazgatási száma: 13514864-2-41
Cégjegyzékszáma: 01-09-739238

A szerződés tárgya
A szerződés tárgya a www.napraforgokiado.hu oldal webáruházában megtalálható valamennyi rendelhető státuszban lévő árucikk. Az árucikkek pontos tulajdonságait, jellemzőit az adott termék adatlapján találhatja meg.

Megrendelés és szerződés
A megrendelés véglegesítése és elküldése ráutaló magatartás, amellyel az adott megrendelés teljesítésére szerződés lép életbe Vevő és Kiadó között. A szerződés nyelve magyar, a szerződést egyedi megrendelési számon a Kiadó tartja nyilván.

Szállítási feltételek, határidők
A megrendelt termékeket az MPL Futárszolgálat szállítja házhoz a megrendelés feladásától számított 1-3 munkanapon belül.

Amennyiben a megrendelt termék valamilyen oknál fogva mégsem állna rendelkezésre  Kiadó raktárában, erről Vevő haladéktalanul értesítést kap.

A kiszállítás munkaidőben történik, amelyről Vevő értesítést kap. Egy sikertelen kézbesítés esetén a futárszolgálat a következő munkanapon újra megkísérli a csomag átadását. A Vevő hibájából meghiúsult kézbesítés esetén az újraküldés költségei Vevőt terhelik.

A házhozszállítás díja a megrendelés végösszegétől függ. 5000 Ft alatti megrendelés esetén a kiszállítás költsége 990 Ft, 5000 Ft feletti megrendelésnél a kiszállítás ingyenes. A szállítási költség mindig a ténylegesen kiszállításra kerülő termékek után, a kedvezménnyel csökkentett megrendelési érték alapján kerül megállapításra.

Lehetőség van személyes átvételre Kiadó telephelyén. (A nagykereskedelmi raktár címe: 1047 Budapest, Baross u. 91-95 6/B alatt, nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig 8 és 17 óra, pénteken 8 és 13 óra között.) A személyes átvételre vonatkozó igényt a megrendelésben kérjük jelezni.

Vételár, fizetési feltételek
Az egyes árucikkeknél feltüntetett ár a termékek vételára, mely tartalmazza az általános forgalmi adót is.

A webáruházból történő megrendelés esetén a Kiadó a termék teljes árából 10% kedvezményt biztosít. Ez a kedvezmény akciók esetén lehet ettől eltérő mértékű is. Az akcióban résztvevő termékeknél az aktuális árat a Kiadó külön jelzi. A számlázásnál a megrendelés időpontjában érvényes ár kerül figyelembevételre.

A Vevő a megrendelését készpénzzel a futárnak, a kézhezvétel időpontjában fizetheti ki. A készpénzzel fizetendő végösszeg megállapításánál a kerekítés matematikai szabályai kerülnek alkalmazásra.

OTP vásárlói tájékoztató általános kártyás fizetésről

Garancia
Amennyiben a leszállított termék nyomdahibás vagy megsérült szállítás közben, Kiadó díjmentesen kicseréli. Hibás, vagy sérült könyve cseréjét Vevő köteles Kiadó munkatársával egyeztetni e-mailben vagy telefonon a megadott központi elérhetőségen. Vevő személyesen vagy postai úton is visszajuttathatja a hibás, vagy sérült terméket és a vásárlást igazoló számlát vagy annak másolatát Kiadó telephelyére. Kiadó vállalja a hibás, vagy sérült könyvek cseréjekor felmerülő költséget. Amennyiben a csere nem lehetséges, Vevő a hibás termék értékét Kiadó nagykereskedelmi raktárában vagy a webáruházban levásárolhatja.
Utánvéttel érkező visszaküldött csomagot Kiadónak nem áll módjában átvenni.

Elállás
A 17/1999 (II.5) kormányrendelet értelmében Vevő a kézhezvételt követő 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Kézhezvétel alatt a futártól való átvétel napját értjük. Az elállás miatti vételár visszatérítése a szállítási költségre nem vonatkozik és a termék visszajuttatásának költsége is Vevőt terheli. Amennyiben a kiszállítás ingyenesen történt, elálláskor Vevő köteles megtéríteni a Kiadónak azt a kiszállítási költséget is, amelyet az vásárláskor elengedett.

Adatvédelem
A regisztráció során a birtokába került személyes adatokat Kiadó bizalmasan kezeli, azokat kizárólag a rendelés teljesítésének érdekében és további ajánlatokkal kapcsolatos tájékoztatásra használja. Vevő adatait harmadik félnek nem adja át, kivételt képez ez alól a futárszolgálatnak a kiszállításhoz szükséges információk átadása. A regisztrált vásárlók adataikat bármikor módosíthatják.

Vevő teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan megrendelésért, amelynek során a felhasználónevét és jelszavát használják. Ez alól kivételt képez, ha regisztrációjának tartalma saját hibáján kívül kerül illetéktelenekhez.

Egyéb rendelkezések
Kiadó nem vállal felelősséget a rendelés késedelmes teljesítéséből, nem teljesítéséből, a szolgáltatás leállásából vagy a személyes információk elvesztéséből fakadó károkért.

Amennyiben Vevő a megfelelő adatok kitöltésével önkéntesen és egyértelműen hozzájárul, Kiadónak jogában áll hírlevelet küldeni vevőinek és a hírlevélre feliratkozott felhasználóinak egyaránt. Kiadó nem köteles ellenőrizni, hogy a regisztráció illetve a feliratkozás során megadott adatok a valóságnak megfelelnek-e.

Vevő a fent hivatkozott önkéntes és egyértelmű hozzájárulását bármikor visszavonhatja. A visszavonást követően Kiadó Vevőnek több hírlevelet nem küld, adatait törli a hírlevélre feliratkozott felhasználók adatai közül.

Tájékoztató
A tárhelyet biztosító szolgáltató: Brainsum Kft.
Székhelye: 1239 Budapest, János Apostol utca 186774/2.
Elérhetősége: Tel.: +3670-4316244, Email: info@brainsum.hu

A Szolgáltató tájékoztatja a felhasználót, hogy az általa alkalmazott információs rendszer biztonsági foka: rendszeres adminisztrátori felügyelet alatt álló rendszer. A felhasználó számára biztonsági kockázatot jelentő tényező lehet, ha illetéktelen személy megszerzi a felhasználói fiókjához tartozó jelszót, vagy a weblap adminisztrátori jelszavát (közvetlenül, vagy kémprogram segítségével), ezért célszerű a jelszót fejben megjegyezni, papíron vagy elektronikus formában nem tárolni. Célszerű továbbá máshol nem alkalmazott jelszót használni és időnként megváltoztatni.

Érvényes:  2012. szeptember 30-tól visszavonásig.