Megjelent az Ubukubu zűrkalandjai

Megérkezett az ősz és itt az iskola, eljött az otthoni gyakorlás ideje.

Sokaknak ez könnyen, másoknak nehezebben megy és ott vannak ők, akiket egyszerűen csak nem köt le semmilyen történet. Az Ubukubu hozzájuk szól, azokhoz az 5-7 éves gyerekekhez, akik figyelemzavarral, tanulási nehézségekkel küzdenek és akiket minél inkább nyomasztunk a megoldhandó fejlesztő feladatok sokaságával, annál inkább tehernek érzik azt.

Az Ubukubu célja, hogy egy olyan mesebeli környezetbe helyezze el a próbáknak nevezett feladatokat, ami annyira felkelti a kicsik figyelmét, hogy észre sem veszik hogy a játék közben fejlődik a finommotorika, a vizuális sorrendiség felismerése, a formafelismerés, az alakállandóság és persze a figyelem.

Jeneiné Porzsolt Anna – Ami 1998 óta foglalkozik fejlesztőpedagógiával.

Miután elvégezte a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolát, saját fejlesztő stúdiót nyitott ahol tanulási és magatartási nehézségekkel küzdő óvodás és alsó tagozatos gyerekek szenzoros integrációs fejlesztését végezte.

„Egy mesés fejlesztő könyv írása régóta motoszkált bennem. Mindig szerettem volna a gyerekeket úgy fejleszteni, hogy felkeltsem az érdeklődésüket, és szívesen, motiváltan vonódjanak be a foglalkozásokba. Erre a mese az egyik legjobb eszköz. Az volt a célom, hogy segítsek a gyerekeknek a vizuális észlelésük fejlődésében, méghozzá úgy, hogy ne érezzék kötelezőnek a próbáknak nevezett feladatok megoldását, hanem a történet szereplőivel azonosulva önszántukból fejtsék meg azokat, miközben a történetben a szülőkkel vagy egyedül továbbhaladnak.”

A könyv rendelhető itt.

A Facebook oldalunkon most meg is nyerhetitek!