Nyári újdonságaink

Ki a strandon egy méretes lombú fa alatt, ki a naptól védett lakásban tölti idejét, egy a biztos, egy jó könyv vagy foglalkoztató mindig hasznos, ha kéznél van!

Az elmúlt pár hétben megjelent könyveink kifejezetten a szünidei szórakoztatáshoz készültek több korosztálynak és érdeklődési körnek megfelelően.

Az Évszakok-sorozat leporellóiban egyenként 7-7 mai, modern verset olvashatnak a kicsik és a nagyobbak is a nyár hangulatáról, a rengeteg élményről, amely az év legmelegebb hónapjait kíséri. A versek Major Eszter munkái, melyeket Kecskés Anna illusztrációi keltenek életre. A leporellók pont annyira picik, hogy a kicsik is könnyen kézbe foghatják, de elférnek a strandtáskában, vagy egy kis hátizsákban is. A Nyári álom mellé még egy színezőt is készítettünk, hogy miközben anya a versikéket olvassa, a legkisebbek életre keltsék a fekete-fehér lapokat.

Új kötetekkel bővült a népszerű Mini pop-up sorozat! Újabb négy klasszikus történetet és négy magyar népmesét vehetnek kézbe a gyerekek, amelyekben az előugró elemeknek köszönhetően valóban megelevenednek a történetek. Látványosak és szórakoztatóak a pici könyvek, épp eléggé lekötik a kicsik figyelmét, hogy sose unatkozzanak.

A nyári szünetben való gyakorlás nem csak az iskolába készülő gyereksereget érinti. Manapság egyre többet hallunk arról, hogy az idősebbek mentális egészségéhez fontos lépés a folyamatos ’agy-edzés’, gyakorlás. Az Agytorna első és második kötete 150-150 feladatot tartalmaznak, amelyeket egytől-egyik pszichológusok állították össze figyelve arra, hogy a feladatok érintsék a legfontosabb fejlesztendő területeket.

A könyv ugyan nem alkalmas arra, hogy meggyógyítsa a mentális nehézségekkel, idegrendszeri betegséggel küzdők problémáit, de segít a gondolkodás frissességének megtartásában, a memória állapotának karbantartásában és nem mellesleg igazán jó szórakozást nyújt keresztrejtvény helyett.