Rólunk

Napraforgó Könyvkiadó

A Napraforgó Könyvkiadó 2005-ben alakult a spanyol Susaeta Kiadó magyarországi leányvállalataként. Az elmúlt több mint 10 év alatt több mint 1000 kiadványt jelentettünk meg. 

Mesekönyveink, foglalkoztatóink és ismeretterjesztő könyveink jelentős része babakortól tíz éves korig biztosítja az értékes tartalmat és a kellemes időtöltést. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeket már születésüktől fogva a könyv szeretetére neveljük, hogy a mindennapjaik szerves részévé, a legjobb barátjukká és játszótársukká váljon. Szinte észrevétlenül tanulnak, okosodnak a lapozgatás, a játék, majd később az olvasás segítségével. Könyveink tartalmilag és kivitelezésben egyaránt ezt az üzenetet hordozzák.

Legsikeresebb könyveink már több kiadást is megértek, ilyenek például az 1000-es matricás sorozat tagjai, a Bibliai történetek gyerekeknek, az örök klasszikus Andersen és Grimm meseválogatásaink… és sorolhatnánk még. Széles kínálatunk az alábbi témaköröket öleli fel:

Kalandok és klasszikusok
Ebben a kategóriában mindenki megtalálhatja az érdeklődésének legjobban megfelelő történeteket a  mesefüzetektől és minikönyvektől kezdve a klasszikus mesegyűjteményeken át egészen a kiskamaszoknak szóló regényekig; a lányok szívesen olvassák a rózsaszín mesekönyveket, vagy a tündéres, esetleg boszorkányos vagy kamaszlányos regényeket, míg az iskolás korosztálynak szóló történelmi témájú könyveink a fiúkat is lekötik.

Játék és szórakozás
Aki valamilyen könyvkülönlegességre vágyik, az ebben a kategóriában garantáltan megtalálja a kedvére való kiadványt, legyen az matricás album, kreatív játékra csábító, divattervezős sorozat vagy kirakóskönyv. 

Babakönyvek
Pancsolóskönyvek a babáknak, az apró kezekben is jól illő leporellók, keménytáblás lapozók – mind kifejezetten jól tűrik a „megpróbáltatásokat”. Nehezen szakadnak, a fóliázott lapok pedig vízállóak. Emellett számos érdekes megoldás szórakoztatja a kicsiket: az egyik könyv hangot ad, a másikban mozgó alkatrészek vannak, a harmadik csipog, vagy ablakocskák rejtenek benne meglepetéseket…

Kifestők
Egyetlen kisgyerek életéből sem maradhatnak el a kifestők, amelyek nagyon fontos szerepet töltenek be a gyerekek kézügyességének és kreativitásának fejlődésében.

Készségfejlesztő könyvek
A kategóriában található könyveink nagy része az iskolába készülő óvodásoknak és az alsó tagozatosoknak szól: az írás, olvasás és számolás elsajátítása és gyakorlása lehet szórakoztató is! Emellett számos sorozatunk a nyelvtanulók számára készült.

Ismeretterjesztés gyermekeknek
Népszerűek a korszerű ismereteket játékos formában a gyerekek elé táró sorozataink: a Kalandos küldetés az iskolások, a Keresd meg az óvodások tudásszintjének megfelelő, változatos, sok témakört felölelő kötetei között érdemes elmerülni. A Séta... sorozat az állatvilágról és a csillagászatról mesél érthetően, mégis magas színvonalon, míg a Tudástár kötetei akár iskolai kézikönyvként is remekül használhatók. 

Ismeretterjesztés felnőtteknek
A felnőtteknek szóló könyveink közül a Formás szakácskönyveink révén elkalandozhatnak a gasztronómia világába, míg a felnőtteknek szóló színezőink a stresszoldást, a kikapcsolódást segítik elő. Naplóinkban pedig a babavárás és a gyermek első évének eseményeit dokumentálhatják a boldog szülők.

Reméljük, mindenki kedvét leli a böngészésben és könyveink lapozgatásában, olvasásában!

Egy csipetnyi olvasnivaló minden napra.

Letöltések: